Trapphusrenovering & Trapphusmålning

Trapphusmålning i Västerås

Går ni i tankar om att måla om trapphuset i er bostadsrättsförening eller hyreshus? TrapphusmålningAtt måla om trapphuset ökar värdet av fastigheten samtidigt som det skapar en trivsam boendemiljö. Med en nära dialog med kunden tar vi in information, önskemål och vad kunden själv har för visioner och tankar kring trapphusrenoveringen.

Trapphus utsätts ofta för en hel del slitage och behöver med jämna mellanrum rustas upp genom bland annat målning. Vi har målat trapphus i många olika former runt om i hela Västerås.

I många fall så målar vi om trapphus bara för att få till en ny färgsättning och fräscha upp väggar och tak. I andra fall så kan det vara gammal limfärg som sitter i taket som först måste tas bort och sedan krävs ett ordentligt förarbete innan färdigstrykning kan påbörjas. Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt möte så tittar vi på just era förutsättningar och önskemål. Tänk på att trapphuset oftast är det första man ser när man kliver in innanför porten.

 

 

Trapphusmålning som skapar en trivsam miljö

Vi kan hjälpa dig att skapa ett varmt och inbjudande trapphus där både boende och gäster kan känna trivsel och trygghet. Vi kan renovera många andra gemensamma ytor som trapphus, källare, tvättstugor, garage och soprum. 

Dags att fräscha upp trapphuset eller någon annan allmän lokal? Vi kommer på ett besök för att inspektera vad som behöver göras och sedan lämnar vi en kostnadsfri offert. Här kan du läsa mer om hur man går till väga när man ska måla ett trapphus.

Kontrollera de andra delarna av huset innan målningen

Viktigt är att man alltid kontrollerar huset andra beståndsdelar. Vilken stil är huset byggt, vilka färgval och färgscheman finns sedan tidigare. Gör man en förteckning av denna typ av detaljer och rådfråga oss så kan vi hjälpa dig med en trapphusmålning som inte skär sig med fastighetens allmänna stil. Är allt genomtänkt från början så är det större chanser att slutresultatet blir bra.

När det gäller färgval i trapphus så påminner detta mycket om andra former av målning. Det är självklart bra att välja färger som är tåliga och lätta att rengöra. Viktigt är också att det täcker de ytor som ska målas på ett bra sätt.

Ljusa färger ger en trevlig stämning

Ett bra råd inför färgvalet i trapphuset är att kolla hur det ser ut i angränsande utrymmen, exempelvis hall och foajé. Ofta blir det bra om man använder samma färg eller matchande genomgående.

Saknas det fönster i trapphuset? I så fall kan en ljusare färg vara att föredra, på det sättet känns det mindre mörkt och instängt. Det kan även vara bra att välja samma färg på tak som väggar, då blir det enklare att få till “hörnen” på ett enkelt och snyggt sätt om det inte finns några konkreta avslut av vart taket slutar (avrundade vinklar).

Meny