Takmålning i Västerås

Måla taket istället för att byta tak.

Vi utför takmålning på betongpannor, plåttak samt eternit tak.
Vi använder marknadens mest kvalitativa produkter för ett hållbart och långvarigt resultat vilket är en nyckelfaktor för lång livslängd.
Vi målar även andra detaljer på taket så som vindskiveplåtar, hängrännor, stuprör, vindskivor, takfönster, ventilationsrör med mera.

Takmålning i Västerås

Ett nytt ytskikt gör nytta

Betongpannor slits med åren och ytan blir porös så mossa, lav samt annan smuts lätt får fäste.
När mossan fått fäste kan det gå riktigt illa när vatten tränger ner i rötter och det kan bli frostsprängningar när vädret blir kyligare.
Vid en frostsprängning kan det bli allt från en ytlig liten spricka till att hela takpannan kan gå i 2 delar så att underlaget är blottat för väder och vind.

Skippa den dyra kostnaden och ta hand om ditt tak. Vi har 2 alternativ vi erbjuder vilket anses vara dom 2 bästa alternativen istället för att byta hela taket.

Takbesiktning

Vid intresse av takmålning så blir det en besiktning av taket innan målning. Alla tak lämpar sig inte för målning då det kan vara skadat under takpannor. För att vi ska måla krävs det att takpannorna är hela, är några trasiga byter vi ut dessa om du har tillgängligt på tomten.

 

Botemedel mot mossa

Mossa på taket kan ju se charmigt ut och kännas lite smått lantligt.
Men mossan är inte bra till nåt alls egentligen när de kommer till mossa på taket. Mossan förstör takpannan. Dels genom att slita på ytskiktet som redan har börjat bli slitet när mossa fått fäste.
Men mossans rötter tränger ner i takpannan och när de blir kyligt kan de bli frostsprängning som kan göra allt från en minimal skada till att klyva hela takpannan.
Hur som så när takpannorna väl börjar gå sönder via frostsprängning är de dags att tänka om. Målning av tak samt takbehandling är 50-75% billigare än att byta hela taket.

Takbehandling mot mossa

Vi utför takbehandling i Västerås med omnejd mot mossa, lav och andra påväxter. Vi städar taket mekaniskt med skrapa och borstar. Sedan påför vi medel med lågtryckspruta som tar död på all mossa med mera.
Sedan får regn och rusk jobba tillsammans med medlet i 3 år ungefär så har du ett rent tak. Efter 3 år kan man göra ytterligare en behandling och förlänga verkstiden ännu mer.

Takmålning

Detta kan tolkas hur man vill. Vi anser att vi lägger ett nytt ytskikt på takpannorna. Men kan även tolkas som att måla taket.
Ett nytt ytskikt förlänger livslängden på dina takpannor.
Vi börjar med en rejäl rengöring sedan behandling och i slutändan läggs ett nytt ytskikt.

Meny